Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

De 7 stappen van The Flamingo Way uitgelegd in onze podcast

De 7 stappen van The Flamingo Way uitgelegd in onze podcast

In oktober lanceerden wij Blooming Stories de Podcast! Iets waar wij al heel lang mee bezig waren, maar het is er nu toch eindelijk van gekomen. Inmiddels staan er al diverse afleveringen online en zijn ze te beluisteren via jouw favoriete podcastapps, zoals Spotify en Apple Podcasts.

De eerste afleveringen staan in het teken van The Flamingo Way. We wilden hier graag mee starten, want dit is de basis van hoe wij werken. Regelmatig hoor je ons dan ook terugpakken naar de diverse stappen in The Flamingo Way, dus wilden we daar ook dieper op ingaan tijdens de eerste afleveringen. In deze blog delen wij het overzicht van de podcastafleveringen over The Flamingo Way.

Het verhaal achter De Flamingo Way

Wat is het verhaal achter de Flamingo Way? Liesbeth vertelt in deze eerste aflevering over het ontstaan, wat de zeven stappen inhouden en als bonus vertelt ze ook waarom het zo waardevol is om voor je eigen bedrijf een eigen methodiek of model te ontwikkelen.

Stap 1: Flamma

Weet jij al waar jouw vlam van aangaat? Wat jouw purpose is in het leven en daarmee in jouw onderneming? Volgens ons is FLAMMA de belangrijkste stap purpose-driven ondernemerschap. In deze aflevering vertellen we samen waarom dit zo belangrijk is en wat het je kan brengen om hiermee aan de slag te gaan.

Stap 2: Responsible

Eén van de unieke eigenschappen van een flamingo is dat het een mega verantwoordelijk dier is. Het mannetje en het vrouwtje zorgen samen voor het ei en hun jongen en nemen daarin de verantwoordelijkheid voor hun belangrijkste doel: het laten groeien van hun kroost.

Hoe neem jij verantwoordelijkheid voor jouw bedrijf? Wat is het belang van het stellen van doelen daarin? En wat gebeurt er als je dit niet doet? Je hoort het in deze korte episode van 15 minuten.

Stap 3: Health

In deze episode zoomen we in op het onderwerp Health. Aan de roze kleur van de flamingo kan je zien of het dier gezond is, want die kleur betekent dat hij de juiste voeding tot zich neemt.

Hoe gezond is jouw bedrijf? Klopt wat je er allemaal ‘in stopt’ ook met wat de resultaten zijn, welke klanten je bedient en hoe je aanbod is? Deze stap is een belangrijk onderdeel van de analyse fase van jouw bedrijf.

Stap 4: Faithful

Een flamingo is een trouw dier: als één van de weinige dieren is het namelijk monogaam. Hoe trouw ben jij aan jouw doelgroep? Bovendien gaat het bepalen van je doelgroep gaat zoveel verder dan de simpele ‘vrouwen tussen de 25 en 35’-duiding. Leer je klant en je doelgroep echt kennen. Het belang van het kiezen van een specifieke doelgroep? Beluister deze aflevering ‘Faithful’.

Stap 5: Survivor

Deze episode draait helemaal om de flamingo als survivor: het belang van het goed kennen van jouw markt om zo te kunnen overleven. Waarom dit zo belangrijk is? Dat leggen Iris en Liesbeth je graag uit (en ja, het gaat verbazingwekkend veel over auto’s).

Stap 6: Balance

We kennen allemaal het beeld van de flamingo staand op een been. In balans. In deze stap is het tijd om de balans op te maken en tot een uitgebalanceerd aanbod te komen.

In stap 1 tot en met 3 kijk je naar de kern van jouw bedrijf, je keerde naar binnen. In stap 4 en 5 onderzocht je de omgeving van je bedrijf: je doelgroep en markt. Intern en extern worden samen bekeken en uiteindelijk uitgebalanceerd, zo kom je tot een prachtig aanbod, passend bij jouw bedrijf en jouw meest gewilde klanten.

Stap 7: Social

Deze episode draait helemaal om het sociale aspect. Flamingo’s leven altijd in groepen, soms zelfs van meer dan een miljoen dieren. Wij vertalen dit naar het sociale aspect van ondernemen: het delen. Op welke manier kan jij jouw doelgroep nou het beste bereiken, met welk boodschap en via welk kanaal.

Het lijkt ons superleuk om te horen wat jij van onze podcast vindt! Laat het ons weten via een DM op Instagram of in de app van de Apple Podcast.

Deel dit artikel via:

Iris en Liesbeth - Founders

hey Hallo!

Wij zijn Liesbeth en Iris,

en we staan erom bekend dat we altijd tips kunnen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom besloten we ze te gaan delen via deze blog. 

Voor ons geldt dat inspiratie via mega uiteenlopende wegen tot ons kan komen. Dat kan komen in de vorm van een podcast, boek of een lezing. Maar ook in de vorm van een inzicht, lifehack of tool. Het helpt ons allemaal te floreren en zo ons beste leven te leiden. Elke dag!

Dit vind je misschien Ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *