Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Stories

shape blue 02
shape blue 01

Welkom bij de Blog

Even ont-moeten van het moederschap, lees hier hoe ik het doe

24 uur ont-moeten

Wat moeten we toch veel in het leven, vind je niet? Als ik kijk naar mijn huidige fase in het leven, met twee jonge kinderen waarvan er een net op de basisschool zit en de ander nog niet zindelijk is moet er al zoveel! En met twee net zo jonge bedrijven doe ik daar zelf nogal een groot schepje bovenop. Er is altijd iets wat nog moet: nog een tas in te pakken, een was te doen, boodschappen te regelen, mails te beantwoorden, ideeën uit te werken en ga zo maar door. Ik kan er al onrustig van worden als ik er alleen al aan denk.

 

Ik mis flow

Als er een ding is wat ik op dit moment het meest mis in dat drukke bestaan, is dat het kunnen werken vanuit flow. Ergens helemaal in op kunnen gaan, dat je alles om je  heen vergeet omdat je zo lekker bezig bent. Ik weet van mezelf dat zodra ik in die staat van zijn kan raken, ik zo ontzettend daadkrachtig te werk kan gaan, dan komt er ongelooflijk veel uit mijn handen. 

 

Op dit moment werk ik ongeveer 4 dagen per week. Gedurende die dagen ben ik veel aan het coachen en gaan er ook veel dagen op aan het geven van de coachopleiding. Veel andere tijd gaat op aan afstemmen, regelen, brandjes blussen, the usual als je een bedrijf runt. Maar tijd om echt ergens in te duiken, of om vanuit rust en flow te kunnen creëren is er daardoor niet. 

 

24 uur ont-moeten van het moederschap

Het was zo’n sterke behoefte van mezelf om met regelmaat vanuit flow te kunnen werken, dat ik ben gaan nadenken over een manier waarop ik dat wel kon gaan doen. Hoe kan ik iedere maand minstens 24 uur ont-moeten, om zo vanuit flow te kunnen werken. Dus niet om uit te rusten of om wat leuks te doen, maar om even niks te moeten als moeder, om even alleen maar met werk bezig te kunnen zijn. Dat ik door kan werken tot ik honger krijg of ik zin heb om te gaan slapen. En niet totdat er een beroep op mij wordt gedaan door alle andere verplichtingen. 

 

En zo kwam het dat ik op zaterdagochtend mijn koffertje pakte en met een elektrische deelscooter van Noord naar Zuid reed. Want  aangezien ik toch alleen maar in een hotel wil zitten om gefocust aan de slag te kunnen gaan, boekte ik een kamer te boeken in Roommate Bruno in mijn eigen stad Rotterdam! De komende 24 uur hoef ik voor niemand anders te zorgen dan mezelf. En met alle voorzieningen die een hotel te bieden heeft, is dat natuurlijk helemaal easy.

Van tevoren heb ik goed nagedacht over wat ik deze uren wil gaan doen, ik heb er een prioritering aan gegeven en kijk vanuit flow hoe ver ik kom. Deze blog schrijven is daar ook onderdeel van. Niet omdat het nou de allergrootste prioriteit heeft, maar wel omdat ik uit ervaring weet dat schrijven me altijd enorm in de flow staat kan krijgen. 

 

Het is ok om even geen moeder te willen zijn

Wat ik hieruit meeneem is dat het wederom blijkt hoe belangrijk het is om je eigen behoeften te onderzoeken, zodat je daar vervolgens ook een actie op kunt ondernemen. Het is heel ok om even een van je belangrijkste rollen (in mijn geval die van moeder) te laten vallen om te kunnen focussen op wat anders. En dat wanneer je een flow state bereikt er magische dingen kunnen gebeuren. Zoals dit: ik schreef deze blog binnen 30 minuten en mijn cappuccino is nog niet eens op.

 

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

hey Hallo!

Ik ben Iris

Een coach die ontdekte hoe leuk ondernemen is. Ont-moeten is voor mij heel belangrijk. Even tot mezelf kunnen komen in dit drukke bestaan.

Zodra ik ook maar even de ruimte zie, pak ik een boek. Niets heerlijker dan lezend in mijn favoriete hoekje van de bank wegkruipen.

Hier deel ik al mijn inzichten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Veel plezier!

Dit vind je misschien Ook leuk: